Sedert zijn oprichting in 1993 heeft het Salonorkest RIEN NE VA PLUS op tal van mooie locaties muziek gemaakt. Niet alleen met optredens in besloten sfeer, ter gelegenheid van feestelijke gebeurtenissen zoals huwelijksfeesten, jubilea, installatie- en afscheidsrecepties, galadiners, expositie-openingen en kantoorfeesten, maar ook met concerten in zalen met een luisterend publiek.

Het orkest heeft gespeeld in een kookstudio, midden tussen de fornuizen, met de violiste bovenop de tafels bij het diner. Het orkest heeft zich laten begeleiden door een zelf spelende pianola in het Amsterdamse Pianolamuseum, en heeft de Amsterdamse en Haagse rechtbanken opgevrolijkt met de niet al te serieuze klanken van vroeger. De Amsterdamse muziekzaal De Posthoorn, de Spiegelzaal van het Concertgebouw, de grote zaal van de Rode Hoed, het West-Indisch Huis, het Amsterdam Museum en de feestzalen van Artis, al deze zalen hebben in Amsterdam het klankbord gevormd voor de muziek van het orkest, evenals het Congresgebouw in Den Haag, de Gasthuiskapel in Zaltbommel en de gebouwen van de Universiteiten in Utrecht en Leiden.

Zaterdag 15 november 2014 gaf het orkest een concert in de Amsterdamse Amstelkerk ter gelegenheid van de presentatie van de eerste CD van het orkest. Het werd een mooie happening, met spontane muzikale bijdragen vanuit het in groten getale toegestroomde publiek.

Vanaf 2011 geeft het orkest jaarlijks een concert tijdens de Pianowandeling Edam, een evenement waarbij op de laatste zondag in mei voor het rondwandelende publiek muziek wordt gemaakt op een groot aantal kosteloos toegankelijke locaties in Edam waar een piano is te vinden.

Op 23 juni 2018 heeft het orkest een feestelijk jubileumconcert gegeven op het eiland Corsica ter ere van het 25-jarig bestaan van het orkest.

salonorkest